MOMENTEEL ZIJN WIJ HET BEST BEREIKBAAR VIA VAZO@VAZO.NL

VAZO

Nieuwsbrief Rijkswaterstaat SAA: A9 Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg)


February 11, 2020

Rijkswaterstaat legt op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg) extra rijstroken en een tunnel aan. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

1.jpg

Programma tunnelangst in Gaasperdammertunnel

In het voorjaar gaat de Gaasperdammertunnel in meerdere stappen open voor verkeer. Maar wat als je angstig wordt als je in een tunnel rijdt? Er zijn mensen die last hebben van een beklemmend gevoel bij het rijden in een tunnel. Dat kan variëren van angst voor onverwachte situaties tot echte claustrofobie. Voor deze mensen organiseren Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS een speciaal programma op woensdag 11 maart.

Programma tunnelangst

2.jpg

Festival

Eind oktober deden we een oproep voor suggesties voor het festival ‘de allerlaatste keer’. Dat is het moment dat u nog een keer de tunnel in kan, voordat de eerste twee buizen opengaan voor verkeer richting knooppunt Holendrecht. Bedankt voor uw suggesties. We gaan ermee aan de slag. De allerlaatste keer publiek in de Gaasperdammertunnel staat gepland op zaterdag 18 april.

3.jpg

Informatiebijeenkomsten A9 Gaasperdammerweg

Rijkswaterstaat organiseert op dinsdagavond 31 maart en woensdagmiddag 1 april een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Met een kleine informatiemarkt en een plenaire presentatie informeren we u over de openstelling van de Gaasperdammertunnel dit voorjaar en de werkzaamheden die aannemerscombinatie IXAS het komende half jaar uitvoert. Noteert u deze datum vast in uw agenda?

4.jpg

Nog plaatsen vrij voor de laatste rondleidingen

Al sinds januari 2016 geven we rondleidingen voor omwonenden. Eerst deden we dat op de fiets om het bouwterrein heen. Eind 2017 schreven zo’n 200 deelnemers zich in voor de Tunneltour op 25 november; de eerste rondleiding op de bouwplaats. Inmiddels is het 2020 en staan de laatste rondleidingen voor omwonenden nu ingepland. Bent u nog niet in de tunnel geweest of wilt nóg een keer met een rondleiding mee de tunnel in? Schrijf u dan snel in.

Rondleidingen SAA

5.jpg

 

Overzicht werkzaamheden A9 Gaasperdammerweg 2020

 

Vanaf dit voorjaar gaat de Gaasperdammertunnel open voor het verkeer. Dit doen we in fases, want op een aantal plaatsen waar nu nog verkeer rijdt, moeten we nog delen van de nieuwe weg afbouwen. De komende periode geven we met bouwberichten in detail uitleg over de openstellingsfases, werkzaamheden die bij u in de buurt plaatsvinden, verkeersmaatregelen en de mogelijke hinder.

Overzicht werkzaamheden A9 Gaasperdammerweg

6.jpg

Belangrijke data

Dinsdagavond 31 maart: Infomatiebijeenkomst
Woensdagmiddag 1 april: Informatiebijeenkomst
Donderdag 2 vrijdag 3 april: nachtelijke onderhoudswerkzaamheden A9
Zaterdag 18 april: festival ‘de allerlaatste keer in de Gaasperdammertunnel’.

 

Ga naar het nieuwsoverzicht

word lid!


Maak kennis met dé netwerk- en belangenbehartigingsorganisatie van Amsterdam Zuidoost! Meld u aan voor één van onze bijeenkomsten of maak een afspraak met VAZO-directeur Huib van Santen voor een vrijblijvend gesprek. 

Impressies


ZuidoostPartners Stadsdeel Zuidoost