WIJ ZIJN MOMENTEEL HET BEST BEREIKBAAR VIA VAZO@VAZO.NL

VAZO

Nieuwsbrief Amsterdam - Editie Zuidoost


August 9, 2020

Nieuwsbrief Amsterdam

6 augustus 2020

Aantal coronabesmettingen neemt toe

Steeds meer Amsterdammers raken besmet met het coronavirus. Dat vinden we zorgelijk. Het virus wordt vaak opgelopen op feesten, bij vrienden of familie thuis en in de horeca. We vragen u daarom met klem: houd u aan de coronaregels. Bij klachten: blijf thuis en maak een afspraak voor een coronatest.

Lees meer

Verbod vakantieverhuur

 

Sinds 1 juli is vakantieverhuur in 3 gebieden in de binnenstad verboden. lnmiddels hebben we 3 voorwaardelijke boetes van € 50.000,- opgelegd aan bewoners die hun woning toch actief aanbieden op vakantieverhuurplatforms.

Lees meer

Bruggen koelen

 

Heeft u al natte voeten gekregen op de brug? Bij temperaturen boven de 25 graden kan het voorkomen dat beweegbare bruggen niet meer opengaan. We houden ze daarom nat met water. Dat vertraagt het uitzetten van de bruggen.

Lees meer
 

Lekker zwemmen

 

Met deze temperaturen willen we maar 1 ding: verkoeling zoeken. Daarom zetten we op een rijtje waar u lekker kunt zwemmen. Let wel op: de 1,5 meterregel geldt overal. Zoek bij drukte een andere plek op.

Lees meer
 

Zomer toen en nu

 

Vanwege het coronavirus blijven veel Amsterdammers deze zomer in de stad. Dat was nog geen halve eeuw geleden de normaalste zaak van de wereld. Waar vierden we vroeger de zomer?

Lees meer

Druktemaatregelen

 

U bent natuurlijk die verstandige Amsterdammer die gaat zonnen op een plek waar niet veel mensen zijn. Zodat u met gemak afstand kunt houden. Voor degenen die dit minder makkelijk afgaat, nemen wij weer maatregelen om de drukte te spreiden.

Lees meer

Een thuis voor alle meiden

 

Organisaties die de problemen van jonge mensen willen oplossen, daar zijn er al veel van. House of Besma pakt het anders aan. Besma wil een aangenaam thuis zijn voor alle meiden van 10 tot en met 23 jaar uit Amsterdam.

Lees meer
 

Kermis in Carré

 

Carré moet in deze tijden creatief zijn om het hoofd boven water te houden. Dus waarom geen kermis in de theaterzaal? De toegang is gratis, maar u kunt een donatie geven. De kermis blijft open tot en met zondag 16 augustus.

Lees meer
 

Erfgoed van de Week

 

Deze week besteden we aandacht aan het Deutzenhofje. In de rubriek Erfgoed van de Week staat elke week een archeologische vondst, vindplaats, voorwerp, monumentaal gebouw of historische plek in de stad centraal.

Lees meer
 

Buurtcamping Zuidoost

 
  Zuidoost  
 

Zin om er even uit te zijn dit weekend, zonder te reizen? Meld u dan snel aan voor de buurtcamping bij de waterspeelplaats aan de Gaasperplas. Zwemmen, spelletjes, verhalen vertellen bij het kampvuur….en corona-proof.

Gratis voor kids tot 12 jaar

The Flying Grass Carpet

 
  Zuidoost  
 

In september ligt er op het Hoekenrode Plein een enorm tapijt, The Flying Grass Carpet. Met kleine events, muziek, sport, dansen en spelen. Activiteiten opgeven kan tot en met vrijdag 7 augustus.

Lees meer

Ideeën voor Echtenstein

 
  Zuidoost  
 

Naast de flat Echtenstein komen 80 nieuwe sociale huurwoningen en we richten de openbare ruimte opnieuw in. We maken hiervoor samen met de buurt een plan. Bekijk de wensen en ideeën van bewoners.

Lees meer
 

Vrolijke tunneltjes

 
  Zuidoost  
 

Twee onderdoorgangen voor fietsers en voetgangers in Reigersbos krijgen de komende maanden een opknapbeurt. Op de muren komen straks kleurige, vrolijke schilderingen.

Lees meer
 

Druktemeters in Zuidoost

 
  Zuidoost  
 

Op vrijdag 14 augustus start een proef met druktemeters in de winkelcentra Amsterdamse Poort en Ganzenpoort. Deze sensoren geven informatie over de drukte daar en de afstand tussen de mensen.

Lees meer

Ga naar het nieuwsoverzicht

word lid!


Maak kennis met dé netwerk- en belangenbehartigingsorganisatie van Amsterdam Zuidoost! Meld u aan voor één van onze bijeenkomsten of maak een afspraak met VAZO-directeur Huib van Santen voor een vrijblijvend gesprek. 

Impressies


ZuidoostPartners Stadsdeel Zuidoost