MOMENTEEL ZIJN WIJ HET BEST BEREIKBAAR VIA VAZO@VAZO.NL

VAZO

Nieuwsbrief Amsterdam - Editie Zuidoost


June 12, 2020

Nieuwsbrief Amsterdam 11 juni 2020

Editie Zuidoost

Nieuwsbrief Amsterdam 11 juni 2020

 

Afbeelding

 

Het oudste stukje natuur van Amsterdam

In Sloten ligt een piepklein weilandje waar je je 1.000 jaar terug in de tijd waant. De sloten lopen er nog net als in de middeleeuwen. En de grasvelden liggen er nog net zo bij als toen. 25 jaar geleden wilde de gemeente de grond bebouwen, maar bewoners kwamen in verzet.

 

 

Woningregels

We gaan de regels voor woningen wijzigen. Zo moeten woningeigenaren die hun huis tijdelijk willen verhuren aan toeristen de woning registreren en een vergunning hebben. U kunt tot en met 17 juli reageren op de plannen.

Stad zonder hiv

Een wereld zonder hiv… Hoe mooi zou dat zijn? Helaas is dit voorlopig nog ver weg, maar je moet ‘klein’ beginnen. Daarom is ons doel: geen nieuwe hiv-infecties meer in Amsterdam in 2026. Daar gaan we hard mee aan de slag.

 

 

Locaties windmolens

De gemeente gaat meer duurzame elektriciteit opwekken in Amsterdam. Zo zijn we op zoek naar locaties voor windmolens. Dit doen we samen met u. Daarom organiseren we online bijeenkomsten, op maandag 15 juni voor Amstel III en omgeving, en op dinsdag 23 juni voor Gaasperplas en Driemond.

Fietsen in Zuidoost

Fietst u graag door Zuidoost? Of juist niet? We zoeken mensen waarmee we in gesprek kunnen gaan over wat fietsen in Zuidoost aantrekkelijker zou maken. Hiervoor houden we een aantal online sessies van maximaal één uur. Doet u mee?

 

 

Rozengracht

De Rozengracht is een drukke straat. Auto's, trams, fietsers en voetgangers zitten elkaar vaak in de weg. Daarom wordt de straat opnieuw ingericht. De plannen: een verlaging van de snelheid naar 30 kilometer per uur en zoveel mogelijk bestaande bomen behouden.

Fietsparkeren

Het wordt weer drukker en we hebben alle ruimte op straat nodig om afstand te kunnen houden. Zet uw fiets daarom netjes in een vak, rek of fietsenstalling. Zo houden we de openbare ruimte met z’n allen zo toegankelijk mogelijk.

 

 

Deelscooters

Jezelf verplaatsen kan in deze periode een hele uitdaging zijn. Zijn de fiets en het openbaar vervoer geen optie? Misschien is een deelscooter dan wat voor u. Felyx en Check mogen vanaf 15 juni ieder 350 elektrische deelscooters verhuren in Amsterdam.

Jan Eef

De Jan Evertsenstraat heeft een veelbewogen geschiedenis. In de jaren ’80 liep de buurt leeg en belandde in een neerwaartse spiraal. De Jan Eef was bijna ten onder gegaan, maar heeft het gered. De straat wordt opgeknapt vanuit het project Oranje Loper.

 

 

Echtenstein

Naast de flat Echtenstein komen 80 nieuwe sociale huurwoningen. Wij horen graag uw wensen en ideeën voor de openbare ruimte naast het gebouw. Hiervoor houden we twee online bijeenkomsten, op dinsdag 16 juni en donderdag 18 juni. U kunt ook uw mening geven door een vragenlijst in te vullen.

Bloemenzee

De onderdoorgang van het viaduct bij de Dolingadreef krijgt een opknapbeurt. Dit gedeelte is nu saai en grijs. We fleuren de boel op door op de betonnen pilaren grote, kleurige tropische bloemen te schilderen. Het werk duurt tot eind oktober. De onderdoorgang blijft al die tijd gewoon open.

 

 

Nieuwe Meervaart

Theater de Meervaart in Nieuw-West krijgt een nieuw gebouw in het water aan de zuidwestkant van de Sloterplas. Dit nieuwe gebouw wordt een huiskamer van de wijk, met voorstellingen en festivals binnen en buiten.

Erfgoed

Deze week besteden we aandacht aan art nouveau in Amsterdam. In de rubriek Erfgoed van de Week staat elke week een archeologische vondst, vindplaats, voorwerp, monumentaal gebouw of historische plek in de stad centraal.

 

 

Ga naar het nieuwsoverzicht

word lid!


Maak kennis met dé netwerk- en belangenbehartigingsorganisatie van Amsterdam Zuidoost! Meld u aan voor één van onze bijeenkomsten of maak een afspraak met VAZO-directeur Huib van Santen voor een vrijblijvend gesprek. 

Impressies


ZuidoostPartners Stadsdeel Zuidoost