MOMENTEEL ZIJN WIJ HET BEST BEREIKBAAR VIA VAZO@VAZO.NL

VAZO

Nieuwsbrief Amsterdam - Editie Zuidoost


May 22, 2020

Nieuwsbrief Amsterdam 20 mei 2020

 

Afbeelding

 

Ontdek de stad opnieuw

Veel mensen zijn de komende dagen vrij vanwege Hemelvaart. U misschien ook wel. En wat doe je dan: naar buiten. Maar nog steeds moeten we 1,5 meter afstand houden. Belangrijk dus om plekken te mijden waar het druk is. Gelukkig heeft de stad ook heel veel mooie plekken waar het níet druk is. We noemen een paar pareltjes. Daar waar het toch druk wordt, helpen we u een beetje de 1,5 meter afstand te bewaren.

 

 

Varen

Heeft u een pleziervaartuig en wilt u daarmee afmeren in Amsterdam? Dan moet u een geldig vignet hebben. Per 1 januari 2020 hebben wij de inning- en handhavingstaken van Waternet overgenomen. Daarom vertellen we u graag hoe het werkt.

Energieadvies

Veel woningen in Amsterdam hebben een hoge gas- en elektriciteitsrekening. Zeker nu veel mensen thuiswerken neemt het energieverbruik toe en leveren besparende maatregelen veel voordeel op. We bieden daarom gratis energieadvies aan.

 

 

Gaasperdammertunnel

De voorbereidingen voor de gefaseerde opening van de A9 Gaasperdammertunnel zijn vanwege de coronamaatregelen uitgesteld. Rijkswaterstaat heeft nu besloten om fase 1 van de openstelling uit te stellen naar begin juli 2020. Dat betekent dat de geplande werkzaamheden voor het weekend van 20 tot 24 mei ook doorschuiven.

Onderhoud Gaasperplas

Groengebied Amstelland (GGA) laat dit najaar op diverse plekken in de Gaasperplas bomen snoeien en verwijderen. Het gaat om regulier onderhoud om onveilige situaties te voorkomen en de watergangen bereikbaar te houden. GGA bereidt nu de definitieve vergunningaanvraag voor.

 

 

Topsporters

Amsterdamse topsporters konden maandenlang niet veel doen, maar zijn nu weer volop in training. We laten er 3 aan het woord. Zij vertellen hoe ze de afgelopen periode hebben beleefd en wat hun doelen zijn.

De Clercqstraat

De De Clercqstraat is gebouwd rond 1895. In die tijd maakte de stad nog geen zorgvuldige stedenbouwkundige plannen. Dat geeft de straat een ruw karakter. De De Clercqstraat wordt de komende tijd opgeknapt.

 

 

Thuis zien en doen

Veel culturele instellingen doen hun best om u ook nu te blijven boeien. Musea bieden bijvoorbeeld online tours aan. En er zijn online theatervoorstellingen. Er is dus genoeg om thuis van te genieten. Kijk voor een overzicht op 'Thuis in Amsterdam'.

Erfgoed

Deze week besteden we aandacht aan bijzondere decoratie in oude houtconstructies. In de rubriek Erfgoed van de Week staat elke week een archeologische vondst, vindplaats, voorwerp, monumentaal gebouw of historische plek in de stad centraal.

 

 

Ga naar het nieuwsoverzicht

word lid!


Maak kennis met dé netwerk- en belangenbehartigingsorganisatie van Amsterdam Zuidoost! Meld u aan voor één van onze bijeenkomsten of maak een afspraak met VAZO-directeur Huib van Santen voor een vrijblijvend gesprek. 

Impressies


ZuidoostPartners Stadsdeel Zuidoost