MOMENTEEL ZIJN WIJ HET BEST BEREIKBAAR VIA VAZO@VAZO.NL

VAZO

Nieuws van MKB Amsterdam: Stoppen of doorgaan ???


May 22, 2020

MKB Mail

Nieuws van MKB Amsterdam

Stoppen of doorgaan ???

 
 
Stoppen of doorgaan?
Ondernemers zijn van nature optimistisch. Maar wat als het gewoon niet meer gaat? Tweederde van de ondernemers heeft een omzetdaling van meer dan twintig procent. Een deel daarvan maakt helemaal geen omzet meer. Op tijd stoppen is dan echt de meest verstandige keuze, hoe moeilijk die ook is. Bart Drenth legt het voor aan Okkie Boot van Thexton Armstrong. Boot: “Niemand is ooit een bedrijf begonnen om het te beëindigen, soms kan dat toch het beste zijn. Overleg met iemand die een brede kijk heeft op een onderneming. Wacht dan niet te lang en neem stappen. Lees hier meer.
 
Stopfonds en leningen gemeente Amsterdam
Jacco Vonhof pleit voor een fonds voor ondernemers die willen stoppen. Dat voorkomt dat bedrijven onnodig lang in onzekerheid blijft en de schulden oplopen. In de gemeenteraad van Amsterdam wordt gesproken over het verstrekken van leningen van maximaal 30.000 euro. MKB-Amsterdam vindt het belangrijk is om levensvatbare bedrijven overeind te houden om massaal banenverlies te voorkomen. Lees hier meer over het stopfonds 
 
Hoe gaat het bij de Rabobank?
“Organisaties zoals MKB-Nederland en VNO-NCW bewijzen in deze crisistijd meer dan ooit hun waarde” aldus Wouter Stevens, directielid Rabobank Amsterdam. Hoe gaat het eigenlijk bij de banken? Hoe beleven zij deze crisis? Stevens geeft een inkijk en advies aan ondernemers: gebruik deze tijd om je bedrijf te digitaliseren. Voor degene die twijfelen over stoppen of doorgaan: creëer een besluitmoment in de agenda. Lees hier het hele artikel.
 
Coaching
Zit je als ondernemer op dit moment in zwaar weer? Maak gebruik van gratis professionele coaching van de Stichting Ondernemersklankbord (OKB). Normaal gesproken betalen ondernemers een eigen bijdrage van 150 euro. Het ministerie van EZK geeft meer subsidie aan het OKB. Lees hier verder.
 
Ontkenningsfase
Voor veel bedrijven in de Amsterdamse horeca- en evenementenbranche is het allang einde oefening. Dat zegt Jasper Smink, bestuurslid MKB-Amsterdam, die roeischolen exploiteert bij de Berlagebrug en de Sloterplas. Volgens Smink zitten veel ondernemers nog in een ontkenningsfase. Veel ondernemers vechten door, maar economisch gezien weten ze ondertussen hoe het ervoor staat. Lees hier het artikel
 
MKB TV in teken van coronaproof Product van de maand
Via social media zijn twaalf ondernemers genomineerd die innovatief en creatief omgaan met de anderhalve meter economie. In MKB TV interviews met de top vier: Zest your life, Platform coronaproof, Dutchmuseumgiftshop.nl en Breedweer facilitaire diensten. Ook de bekendmaking van de winnaar. Deze ontvangt van Centercom een mediacampagne. Kijk hier MKB TV
Let op: leden van MKB-Amsterdam ontvangen een speciale korting op campagnes van Centercom. Voor meer info kijk hier.
 
Burgmeester Halsema heeft gisteren tijdens de raadsvergadering de versoepeling van de maatregelen rond horeca op 1 juni  bevestigd en omarmd. Dit in tegenstelling tot sommige berichten die hierover zijn verschenen.
Het is goed nieuws voor ondernemers en Amsterdammers dat op 1 juni de horeca, theaters en bioscopen open gaan, net als in de rest van het land. Amsterdam volgt de landelijke lijn van versoepeling.
 
Vragen aan MKB-Amsterdam
We ontvangen nog steeds vragen over sectoren die niet in aanmerking komen voor steun. Het gaat dan vaak om toeleveranciers van bijvoorbeeld tandartsen en de culturele sector. MKB-Nederland zet zich in dat voor hen toch nog iets voor wordt geregeld.
 
 
Volgende week in MKB Mail
Welke stappen kun je zetten als ondernemer om je bedrijf meer te digitaliseren?
 
Vind je dat MKB-Amsterdam goed werk doet? En wil je ons steunen?
Word lid en volg onze sociale mediakanalen!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Email
Google Plus
YouTube

Ga naar het nieuwsoverzicht

word lid!


Maak kennis met dé netwerk- en belangenbehartigingsorganisatie van Amsterdam Zuidoost! Meld u aan voor één van onze bijeenkomsten of maak een afspraak met VAZO-directeur Huib van Santen voor een vrijblijvend gesprek. 

Impressies


ZuidoostPartners Stadsdeel Zuidoost