WIJ ZIJN MOMENTEEL HET BEST BEREIKBAAR VIA VAZO@VAZO.NL

VAZO

IXAS Voortgangsbericht-werkzaamheden A9


August 9, 2020

11 augustus nachtwerkzaamheden bij brug over de Gaasp

Aan de oostkant van de Gaasperdammertunnel brengen we tussen dinsdag 11 augustus 22:00 uur tot woensdag 12 augustus 05:00 uur zeven buizen aan onder de A9. Om de buizen aan te kunnen leggen, graven we naast de weg een sleuf. Hierin leggen we een buis. Met een machine slaan we de buis onder de snelweg door. Het aanbrengen van één buis duurt ongeveer een half uur. Door deze buizen kunnen we stroomkabels trekken voor verkeerssystemen van de snelweg. Omdat we op de snelweg twee rijstroken moeten afzetten, voeren we de werkzaamheden in de nacht uit. Het verkeer op de A9 kan langs de werkzaamheden rijden. Meer informatie vindt u hier.

2.jpg

Eerste laag asfalt nieuwe afrit

Voor de nieuwe afrit vanuit de Gaasperdammertunnel naar de Gooiseweg hebben we vandaag de eerste lagen asfalt aangebracht. Op woensdag 19 augustus brengen we de toplaag aan en maken meteen de aansluiting met de Gooiseweg. Op de Gooiseweg, ter hoogte van de tunnel is dan tussen 07:00 en 16:00 uur één rijstrook beschikbaar. Dit kan voor wat oponthoud zorgen. De afrit naar de Karspeldreef is gewoon open. Vanaf zondag 23 augustus 09:00 uur kan verkeer op de A9 richting de A2 vanuit de Gaasperdammertunnel via de nieuwe afrit afslaan naar de S112 Gooiseweg.  

3.jpg

Wist u dat...

...de zwarte dingen die verspreid op het tunneldak staan, onderdeel zijn van het drainagesysteem van het park?

Om ervoor te zorgen dat de grond in het park niet te nat kan worden, brengen we een drainagesysteem aan op het dak van de tunnel. Op verschillende plaatsen hebben we de putten voor dit systeem geplaatst. Deze zijn een meter hoog en verdwijnen straks helemaal onder de grond. Alleen het putdeksel is dan zichtbaar. Met drainagebuizen worden de putten met elkaar verbonden.

4.jpg

Ga naar het nieuwsoverzicht

word lid!


Maak kennis met dé netwerk- en belangenbehartigingsorganisatie van Amsterdam Zuidoost! Meld u aan voor één van onze bijeenkomsten of maak een afspraak met VAZO-directeur Huib van Santen voor een vrijblijvend gesprek. 

Impressies


ZuidoostPartners Stadsdeel Zuidoost