MOMENTEEL ZIJN WIJ HET BEST BEREIKBAAR VIA VAZO@VAZO.NL

VAZO

IXAS Voortgangsbericht-werkzaamheden A9


October 9, 2019

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt IXAS aan de uitbreiding van de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen: de Gaasperdammerweg. De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Met bouwberichten, digitale voortgangsberichten en het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat informeren we omwonenden over de werkzaamheden die we uit gaan voeren en de hinder die dit mogelijk geeft.

foto1.jpg

Nachtafsluitingen A9

Op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober werken we in de nacht op de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht. In deze nachten voeren we onderhoudswerkzaamheden uit zoals vegen en maaien en we herstellen op verschillende plaatsen het asfalt. Voor deze werkzaamheden sluiten we steeds één kant van de A9 Gaasperdammerweg af: op 10 oktober tussen 22:00 en 06:00 uur de volgende ochtend in de richting van knooppunt Holendrecht, op 11 oktober tussen 22:00 en 08:00 uur de volgende ochtend in de richting van knooppunt Diemen. Vanwege werkzaamheden op de A1 is in knooppunt Diemen de verbindingsboog van de A9 naar de A1 richting Amsterdam/afrit S114 IJburg afgesloten tot 10:00 uur. Meer informatie over de afsluitingen en omleidingen vindt u hier.

foto 2.jpg

Versmalling Muntbergweg in avond en nacht

Van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 18 oktober tussen 22:00 en 06:00 uur werken we op de Muntbergweg ter hoogte van de A9 Gaasperdammerweg. Tijdens de werkzaamheden is één rijstrook beschikbaar voor autoverkeer dat in zuidelijke richting (stad uit) rijdt. Hierdoor is wat vertraging mogelijk. In deze periode werken we aan de berm tussen de Muntbergweg en het naastgelegen fietspad.

foto 3.jpg

Update werkzaamheden op het tunneldak

Vorige week informeerden we u via deze nieuwsbrief over de werkzaamheden die we op het dak van de tunnel uitvoeren. Met veeg-zuigwagens maken we het dak schoon zodat we er een laag bitumen op kunnen aanbrengen. Het bitumen werken we af met split. Door de regen hebben we de planning moeten aanpassen.

De veegwagens werken morgen en mogelijk ook donderdag nog tussen het Nellesteinpad en de metro. Vervolgens maken we het dak schoon tussen de metro en het einde van de tunnel. In de fase daarna wordt het gebied tussen de op- en afritten bij de Gooiseweg schoongemaakt. Inmiddels zijn we begonnen met het aanbrengen van bitumen in de voegen die tussen de verschillende tunneldelen zitten. Als het een paar dagen droog weer is, kunnen we de bitumen op de grote vlakken van het dak spuiten. Voordat we dit doen, haalt een veegwagen het laatste vuil van het dak. Als het weer een beetje meezit, duren de werkzaamheden tot het einde van de maand.

foto 4.jpg

Wist u dat....

...we met Rijkswaterstaat een nieuw college verkeersmanagement organiseren? Tijdens dit college krijgt u onder meer inzicht in de complexiteit van het project. Verder vertellen we wat de teams verkeers- en mobiliteitsmanagement en communicatie doen om u te informeren over en voor te bereiden op de openstelling van de Gaasperdammertunnel. Het college is een vervolg op het college dat in mei is gegeven, maar het is geen probleem als u hierbij niet aanwezig bent geweest. Op 13 en 20 november tussen 14.00 en 17.00 uur vertellen verkeersmanager Bert Jan Zandhuis en adviseur mobiliteit Lisanne de Wijs alles over hun werk. Er is ruimte voor twintig deelnemers per college. Aanmelden kan via communicatie@ixas.nl.

foto 5.jpg

 

Ga naar het nieuwsoverzicht

word lid!


Maak kennis met dé netwerk- en belangenbehartigingsorganisatie van Amsterdam Zuidoost! Meld u aan voor één van onze bijeenkomsten of maak een afspraak met VAZO-directeur Huib van Santen voor een vrijblijvend gesprek. 

Impressies


ZuidoostPartners Stadsdeel Zuidoost