WIJ ZIJN MOMENTEEL HET BEST BEREIKBAAR VIA VAZO@VAZO.NL

VAZO

Eindconferentie participatie De Nieuwe Kern/ 16 september/ 20.30 - 22.15


September 8, 2020

De gemeente Ouder-Amstel reageert op de wensen, zorgen en ideeën die tijdens het participatietraject zijn opgehaald.

De afgelopen maanden hebben bewoners, organisaties en gebiedsgebruikers via een participatietraject hun mening gegeven over de concept structuurvisie voor De Nieuwe Kern, een nieuwe wijk met 4500 woningen tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena en de A2. Tijdens deze conferentie presenteert onderzoeksbureau Tertium de opgehaalde wensen, zorgen en ideeën en zal de gemeente Ouder-Amstel reageren.

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma's uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.
Naamloos.jpg
Tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena en de A2 moet de komende jaren een nieuwe wijk verrijzen. In het gebied dat nu nog bekend staat als De Nieuwe Kern komt ruimte voor 4.500 woningen rondom een groot stadspark, 250.000 m² voor bedrijven, horeca, kantoren en uitbreiding van sportcomplex De Toekomst van Ajax.

De afgelopen maanden hebben bewoners, organisaties en gebiedsgebruikers tijdens een participatietraject hun mening gegeven over de concept-structuurvisie voor de wijk die binnen de gemeentegrenzen van Ouder-Amstel komt te liggen. Onderzoeksbureau Tertium presenteert tijdens deze conferentie de opgehaalde wensen, zorgen en ideeën.

Verantwoordelijk wethouder Marian van der Weele van Ouder-Amstel reageert vanuit de studio. Zij geeft aan op welke manier de concept structuurvisie kan worden aangescherpt, aangevuld of aangepast. Ook gaat zij het gesprek aan met een aantal deelnemers uit het participatietraject, en beantwoordt zij vragen van deelnemers aan de conferentie.

Programma

  • 20.30: 0pening
  • 20.35: interview met wethouder Marian van der Weele
  • 20.40: presentatie van de opgehaalde wensen, zorgen en ideeën
  • 20.55: reactie van de gemeente
  • 21.25: in gesprek met deelnemers aan het participatietraject en het publiek
  • 22.15: einde gebiedsconferentie
  • 22.20: informele uitloop en nagesprek

Klik hier voor meer info en om mee te praten of te luisteren

Ga naar het nieuwsoverzicht

word lid!


Maak kennis met dé netwerk- en belangenbehartigingsorganisatie van Amsterdam Zuidoost! Meld u aan voor één van onze bijeenkomsten of maak een afspraak met VAZO-directeur Huib van Santen voor een vrijblijvend gesprek. 

Impressies


ZuidoostPartners Stadsdeel Zuidoost